Als leerlingen ongeveer een jaar les hebben op een blaasinstrument, kunnen ze lid worden van het opleidingsorkest. Het opleidingsorkest bestaat uit leerlingen die in opleiding zijn op een koperen blaasinstrument of saxofoon. In het opleidingsorkest maken ze kennis met het samenspelen in een groep, en leren en ervaren ze is hoe leuk het is om samen muziek te maken.

De samenstelling van het opleidingsorkest wisselt jaarlijks, aangezien er elk jaar nieuwe leerlingen bij komen, maar ook nagenoeg elk jaar leerlingen naar de fanfare doorstromen. De instroom gaat altijd in overleg met de docenten en de dirigent van het opleidingsorkest Wil Jacobs. In overleg met dirigent Johan Smeulders van de fanfare wordt afgesproken wanneer leerlingen kunnen doorstromen naar de fanfare.

De leerlingen in het opleidingsorkest worden ondersteund/begeleid door een aantal leden van de fanfare, die de grotere instrumenten bespeelt.

Het opleidingsorkest repeteert wekelijks op vrijdag om 18.15 uur. Jaarlijks verzorgen zij een aantal optredens en gaan ze mee naar uitstapjes.

Het opleidingsorkest verwelkomt ook leerlingen uit andere dorpen.

Heb je vragen over het opleidingsorkest of wil je graag eens een repetitie bijwonen, dan kun je contact opnemen via opleidingen@onsgenoegenoirlo.nl