Ons Genoegen is in 1908 opgericht als een wielerclub. Er was in die tijd nog geen sprake van een muziekvereniging. Het hebben van plezier en het wedstrijdfietsen was belangrijk, waardoor al snel een zangafdeling werd gevormd binnen de fietsclub. Niet alleen het wedstrijdfietsen was belang­rijk maar ook het plezier erin, wat al snel leidde tot een zangafdeling binnen de fietsclub. In deze zangclub zaten leden uit Oirlo, Klein-Oirlo en Castenray.

In 1927 werd er besloten om de vereniging om te zetten in een fanfare. In 1964 werd de drumband opgericht waarna Ons Genoegen statutair werd omgezet in een muziekvereniging gericht op een bredere muzikale en culturele invulling van de verenigingsactiviteiten.

Fanfare en drumband hebben in de vele jaren van het bestuur van de muziekvereniging deelgenomen aan diverse concours en optredens.

In 2008 bestond muziekvereniging Ons Genoegen 100 jaar, dit werd groots gevierd met een jubileum jaar. Het hoogtepunt van dit jaar was het jubileumweekend waar onder andere de band Krezip en Gebroeders Ko op kwamen treden. Ook werd dit jaar een galaconcert gehouden in de Schouwburg van Venray.

Ook het jaar 2014 stond in het teken van een jubileumfeest in een feesttent op het dorpsplein ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de drumband van Ons Genoegen Oirlo. Het was een groots feest waarbij er diverse activiteiten geregeld waren voor de bezoekers en mensen van het dorp, maar ook voor slagwerkkorpsen uit de regio.

In 2018 werd het 110-jarig bestaan gevierd met het jubileumconcert Music Makes Memories in een uitverkochte schouwburg. Ben je benieuwd naar beelden van dit concert? Neem dan eens een kijkje op onze Facebookpagina