De fanfare komt uit in de tweede divisie en telt circa 55 muzikanten de leeftijd van 12 tot 65 jaar.

De fanfare van Ons Genoegen Oirlo staat voor een fijne sfeer waarbij ontspanning, plezier en succes hand in hand gaan. Er wordt muziek gemaakt op het voor het orkest hoogst haalbare niveau. Verder is de fanfare er natuurlijk voor het dorp Oirlo waar openbare concerten worden verzorgd en activiteiten zoals kerst en jubilea worden opgeluisterd. Dit vraagt om een veelzijdig programma waarbij gewerkt wordt met projecten en zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de kennis, kunde en creativiteit binnen de vereniging. Bij projecten wordt regelmatig samengewerkt met andere verenigingen, initiatieven en organisaties in de regio.

 

Sinds juni 2016 staat de fanfare onder leiding van dirigent Johan Smeulders (1988). Johan heeft in 2011 zijn Bacheloropleiding “Klassiek Euphonium” afgerond aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Op 5 juli 2015 studeerde Johan cum laude af voor de Bachelorstudie Harmonie, Fanfare en Brassband-directie bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2017 behaalde Johan zijn Masterstudie directie met medewerking van de “Marinierskapel der Koninklijke Marine”. Ook voor deze studie kreeg hij een cum laude onderscheiding. Op dit moment dirigeert Johan verschillende orkesten. Zo is hij als dirigent verbonden aan het groot Harmonieorkest “Pro Honore et Virtute” uit Son en Breugel, harmonie “Sint Caecilia” uit Lieshout, muziekvereniging “Sint Cecilia Oerle” en “Jeugdfanfareorkest Knegsel – Wintelre”. Tevens is Johan onlangs benoemd tot chef-dirigent van het “Brabants Jeugd Project Orkest” wat opereert onder de vlag van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen. Verder werkt Johan als arrangeur voor verschillende (professionele) orkesten.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de fanfare? Kom dan eens langs op een van de repetities op vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.