De fanfare komt uit in de tweede divisie en telt circa 40 muzikanten.

De fanfare van Ons Genoegen Oirlo staat voor een fijne sfeer waarbij ontspanning, plezier en succes hand in hand gaan. Er wordt muziek gemaakt op het voor het orkest hoogst haalbare niveau. Verder is de fanfare er natuurlijk voor het dorp Oirlo waar openbare concerten worden verzorgd en activiteiten zoals kerst en jubilea worden opgeluisterd. Dit vraagt om een veelzijdig programma waarbij gewerkt wordt met projecten en zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de kennis, kunde en creativiteit binnen de vereniging. Bij projecten wordt regelmatig samengewerkt met andere verenigingen, initiatieven en organisaties in de regio.

De fanfare staat onder muzikale leiding van dirigent Frank Steehgs. Frank Steeghs (1967) studeerde trompet en hafa-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel. Tijdens zijn studie speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Community Youth Orchestra. Als 1e trompettist was hij 12 jaar verbonden aan het orkest van de Hoofdstad Operette te Amsterdam. Daarnaast werkte hij freelance bij o.a. Radio Philharmonisch Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Gelders Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble. Op het internationale festival voor blaasorkesten 2003 te Praag won hij de prijs voor beste dirigent van het festival. Hij werkt Frank Steeghs (1967) studeerde trompet en hafa-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Docenten waren Theo Wolters, Sef Pijpers, Danny Oosterman en Jan Cober. In beide hoofdvakken behaalde hij de Master-titel. Tijdens zijn studie speelde hij in het Nationaal Jeugd Orkest en het European Community Youth Orchestra

Als dirigent van amateurorkesten werkt hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte- en klassieke muziekwereld. Zijn muzikale horizon is zeer breed zowel qua genres en stijlen alsook orkestvormen. Blaasorkesten (hafabra) symfonieorkesten en big-bands behoren tot zijn werkveld.