De fanfare is in oktober 2014 naar de eerste divisie gepromoveerd en telt op 1 januari 2017
55 muzikanten in de leeftijd van 12 tot 65 jaar.

De fanfare van Ons Genoegen Oirlo staat voor een fijne sfeer waarbij ontspanning, plezier en succes hand in hand gaan. Er wordt muziek gemaakt op het voor het orkest hoogst haalbare niveau. Verder is de fanfare er natuurlijk voor het dorp Oirlo waar openbare concerten worden verzorgd en activiteiten zoals kerst en jubilea worden opgeluisterd. Dit vraagt om een veelzijdig programma waarbij gewerkt wordt met projecten en zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de kennis, kunde en creativiteit binnen de vereniging. Bij projecten wordt regelmatig samengewerkt met andere verenigingen, initiatieven en organisaties in de regio.

 

Sinds juni 2016 staat de fanfare onder leiding van dirigent Johan Smeulders. Johan werd in 1988 geboren, is opgegroeid in Nuenen en woont in Eindhoven. Na het succesvol afronden van zijn opleiding voor klassiek euphonium, begon hij aan de ‘bachelor of conducting’ aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. In 2015 studeerde hij cum laude af en momenteel is hij in de eindfase van de ‘master of conducting’ bij Alex Schillings. Johan dirigeert verschillende orkesten en speelt euphonium bij Brassband Rijnmond uit Rotterdam.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de fanfare? Kom dan eens langs op een van de repetities op vrijdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur.